CRÒNIQUES DE LA COLÒNIA (IV) EL BIKINI

Quan menjo un bikini sempre valoro a les vaques, que col·laboren posant la llet del formatge, però admiro als porcs, ells s’impliquen a fons posant la cuixa.

Dimecres 8 de novembre 2017, la Colònia sobreviu amb les institucions ocupades, avui hi ha Vaga General -pel meu gust mal convocada per precipitada, manca acord de la Taula per la Democràcia-.

Poques coses han canviat, més enllà que els virreis anomenats per Madrid que gestionen la GENCAT demanen els informes en castellà, la seva llengua, la pròpia d’Espanya. Sembla que el patuès (o català per nosaltres) és difícil d’entendre o traduir.

Els líders dels moviments socials a la presó, mig govern de la República també i l’altre mig és a Brussel·les, capital de la UE, cercant implicar la justícia europea en l’afer “privat espanyol”.

La principal expectativa és veure que passarà demà dijous al Tribunal Superior TS de Madrid. Empresonarà també a la Mesa del Parlament català?, es farà càrrec de tot el cas prenent-lo a l’Audiència Nacional AN de Madrid i si ho fa, modificarà les mesures que ha pres la Sra Lamela (que segons afirmen els advocats defensors pot escoltar declaracions  i operar amb el mòbil a l’hora, dues tasques simultànies, allò que els homes no podem fer). Pel llenguatge gestual del Gobierno de España -especialment per la cara de Soraya- la intromissió legal dels jutges belgues pot fer que la actuació del TC sigui molt més curosa, vaja que no sigui del manual “a por ellos oeee”.

Mentrestant es comença a donar forma a les eleccions del 21D, a risc d’equivocar-me -ja ho veurem- els de ERC les han convertit en unes vulgars autonòmiques al renunciar a la llista única. Suposo que veient les enquestes no poden estar-se de pillar “presidència”, clar que primer cal guanyar-les. Llevat estratègia no explicada, el seu moviment dividirà el consens vers la República Catalana, consens políticament transversal -i aquesta era la seva virtut-. Sembla que tots estàvem d’acord a remar a l’hora fins la independència, per a les hores fer eleccions constituents, amb l’avantatge que la nostre transversalitat dins el progressisme ens hauria de permetre un nou marc legal més just socialment i econòmicament eficient . Però…

ERC entenc s’ha comportat com molts catalanistes que avui han acudit al treball (o bescanviat el dia per un festiu o recuperable), molts que avui a diferència del 3oct treballen ja que l’administració o empresa no ha decretat tancament. En resum, ha primat els interessos particulars (el sou d’un dia) i de curt termini per sobre els col·lectius de llarg termini. Globalment som una societat madura i per tant decadent, on prima l’interès personal. Gràcies a Deu però encara hi ha idealistes molt valents, varis d’ells a la presó de forma injusta.

En resum, va de vaques i porcs -com els bikinis-.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.