2019 L’ANY DE L’ESPERANÇA, som i serem lliures.

Com el esclaus negres que fugien de les plantacions, no podem mirar enrere per no ser caçats. Ens cal cercar“la Polar” i saber per on surt el sol per tenir clar el nord.

Com els esclaus negres que van lluitar pel seus drets, no podem pensar que tot es farà en dos dies ni podem esperar no pagar preu.

Com els esclaus negres, incomplim la Llei. Però una Llei que no emana del poble que l’ha de complir. En democràcia la Llei ha de néixer del poble que l’ha de complir, si és imposada és la Llei de la metropoli o del colonitzador.

Com els esclaus negres que van tenir fe en un futur millor, no podem obviar que a l’altre banda també hi ha bona gent, bones persones amb valors democràtics. No ens deixem entabanar per discursos minoritaris ben amplificats amb interessos ocults.

Vull dons tenir esperança en que assolirem el dret d’autodeterminació i que ho farem en pau. I ho faig confiant que podrem rescabalar als nostres ciutadans exiliats i presos de forma injusta (la justícia està per sobre les Constitucions dictades pel pensament del dictador o la minoria que s’imposa). Sabrem agrair prou el seu sacrifici.

Vull tenir el convenciment que a més ens entendrem amb els espanyols. Amb la majoria que te valors democràtics i que vol viure en pau. Ho farem des de el diàleg i la comprensió, des de la no violència. Més enllà de que les nostres visions difereixin sabrem conviure en armonia i benefici mutu.

I per fi, creieu en la Justícia Divina? Jo com a bon agnòstic en tinc dubtes. Ara be, d’existir, aquells que exerceixen la violència respecte a les persones del seu entorn, sigui en benefici propi o de les seves idees personals, deuen patir. Si tot el nacionalisme espanyol es manifesta catòlic potser tindran malsons. Així cremin a l’infern! (que dirien ells, pensant en jutges injustos i funcionaris exercin la violència gratuita amb protecció de togues i punyetes).

Permeteu us recomani llegir: “El ferrocarril subterrani” de Colson Whitehead (Edicions El Periscopi n’ha editat versió catalana). Un realt al voltant de l’alliberament dels escalus americans. Premi Pulitzer 2017, relat frapant que parla d’assoliment de la llibertat pel camí de la fe, amb valors de solidaritat i companyonia.

Que 2019 sigui l’any o al menys n’ensenyi el camí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.