REFERÈNDUM 1.O PRIMER OBJECTIU ACONSEGUIT, POBLE COHESIONAT

PRÒLEG:

Hem votat, malgrat l’estat espanyol ha bolcat tota la seva força bruta (política, policial i mediàtica) per evitar-ho. I ho hem fet de forma entusiasta i alegre. Amb solidaritat i implicació.

Ho hem fet amb garanties suficients malgrat la pressió de Madrid (hackers al sistema informàtic i repressió brutal al carrer).

 

PRIMER CAPÍTOL: EL RESULTATS

Encara no proclamats però, tenim provisionalment:

  • Cens cridat a vot 5.313.000
  • Cens computable 4.613.000 (deduïts els 700.000 electors de les prop de 400 taules tancades violentament per les forces armades espanyoles)
  • Vot comptabilitzat emès 2.262.425 (49,04% cens)
  • Vot comptabilitzat del SI 2.020.144 (43,79% cens), el 89,29 del vot emés

Atès les imatges de violència gratuïta mostrades des de primera hora a les TV que deurien espantar forces electors, la participació pot considerar-se un èxit. Recordeu que al referèndum de l’Estatut 1979 la participació fou del 59,7% i el del 2006 el 49,4%. La participació a les generals espanyoles de 2016 fou del 69,84%

Per tant podem afirmar fàcilment que com a mínim el 30% no va mai a votacions, “passa” de la política permanentment. I per tant, el vot del NO (que PP, PSC i C’s volen atribuir-se) no va més enllà del 26,21% (100-30-43.79). I probablement això explica els esforços de Madrid per impedir el referèndum.

Per fer-ho més clar, si les forces del NO haguessin acudit a les urnes (participació 70%) els resultats s’aproparien a 62,55% SI (el 43,79 de 70) i 37,45 NO (el 21.26 de 70), no us sembla prou majoria en democràcia? Hem sembla raonable.

 

SEGON CAPÍTOL: I ARA QUÈ?

 

El govern traslladarà al Parlament els resultats i el següent pas sembla clar. Quan Catalunya faci ús de la seva sobirania Madrid farà ús de les seves forces armades per impedir-ho.

És per això que Puigdemont amb molt de seny cerca mediació internacional. Si no l’aconseguim haurem de emprendre la via de Gandhi, resistència pacífica amb resiliència i persistència.

 

TERCER CAPÍTOL: QUESTIÒ D’IMATGE

Els catalans ara som coneguts arreu del món, hem omplert portades a tota la premsa mundial. I ens estem llaurant fama de gent pacífica i persistent, colonitzada i determinada a assolir la llibertat fent ús de la democràcia.

Espanya ha passat a ser “the shame of Europe” (la vergonya d’Europa) per l’ús de la força bruta contra els seus súbdits, en forma desproporcionada i agressiva. Si Espanya ja era coneguda per la brutalitat amb els animals (La Fiesta Nacional) ara també per la brutalitat amb els propis contribuents.

Les forces armades espanyoles també passen a ser objecte de sorna continua a premsa i xarxes pel allotjament que els seus caps van triar, el vaixell de Piolín.

I finalment cal constatar que els catalans passem a ser odiats a Espanya -probablement per la minoria ultranacionalista espanyola, la que crida i canta el cara al sol-. Però això no ens preocupa massa, llevat quan aquestes famílies ens envien els fills-gossos vestits de “robocop” amb aquella mirada d’odi racial que gasten.

 

ADDENDA: AGRAIMENTS

Agrair a tothom qui ha participat en aconseguir que el referèndum “il·legal” a Espanya fos una realitat a Catalunya. Moltes persones anònimes si han implicat de ple per organitzar, protegir i distribuir el material.

Molt especialment vull agrair a les prop de 7000 persones que van ser prou valents per fer de Cap de Mesa i Vocal, ja que aquestes han saltat la barrera de l’anonimat i han posat en risc patrimoni i ingressos -a diferència dels que treballàvem entre bambolines-. Persones que han posat nom i firma a les actes que avalen el referèndum. També agrair al Govern i alcaldes la seva fortalesa i determinació, més coneixent els riscos personals que se’n deriven. Herois.

2 pensaments sobre “REFERÈNDUM 1.O PRIMER OBJECTIU ACONSEGUIT, POBLE COHESIONAT

  1. M’ha agradat! Van bé paraules serenes després d’escoltar tot el que diuen a TV…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.