“EL DIA DE LA MARMOTA”, O ATRAPATS EN EL TEMPS

Veure actuar  el PSC-PSOE o més en general les esquerres progressistes espanyoles, perdoneu, però em du a la memòria la pel·lícula GROUNDHOG DAY (traduïda al castellà com EL DIA DE LA MARMOTA, ja que aquest és l’idioma oficial del cinema a Catalunya).

Quan PSC-PSOE parla veig el ciutadà català com en Bill Murray a la pel·lícula. Repetint un dia si l’altre també la mateixa història.

I tornem-hi, parlem de la “immersió lingüística”, parlem de “donar compliment al Estatut vigent en matèria d’inversions”, parlem d’aconseguir “les inversions que Catalunya mereix pel seu pes específic”, discutim de “sanitat i serveis socials que és el que realment importa als catalans”, etc. I quan hi ha alta tensió “anem a fer un nou Estatut” i després sortiran a dir que li donaran suport, si cal li passaran el ribot -per què els guerristes estiguin contents- i ja vindrà el TC a carregar-s’ho, que per això els espanyols es donen constitucionalment un poder judicial vinculat directament als dos principals partits, ambdós nacionalistes espanyols.

I mentrestant acceptaran que Catalunya és una nació, dins la gran nació espanyola evidentment. Malgrat això faci que algun baró emboirat tipus Lambàn renegui en arameu (versió aragonesa).

I tot per què? Senzillament per res. Discutir sempre del mateix per no arribar enlloc. I per què passa això? Dons jo tinc una doble teoria i no se que triar:

  1. El PSC-PSOE o esquerra progressista espanyola és molt llesta. Usen una tècnica de negociació. Davant una negociació on el teu oponent vol avançar, se’l convida a seure tot acceptant que ambdues parts hauran de fer renúncies o cessions en el procés, abans de començar però se’l fa retrocedir ficant a la taula temes ja discutits i per tant ampliant  a l’oponent la distància vers el seu objectiu.
  2. El PSC-PSOE o esquerra progressista espanyola són imbècils. Senzillament parlen sempre del mateix per que no tenen cap capacitat imaginativa, no poden conjecturar altres escenaris que els que ja coneixen. Viuen permanentment en “el dia de la marmota”

Estimat lector, pots triar. Bona nit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.