MARIANO. O COM SOBREVIURE GRÀCIES A GIBRALTAR I LA PREMSA AMIGA FINS L’ARRIBADA DEL FÚTBOL

Avui  comença a rodolar la piloteta a la gespa i en Mariano encara és viu políticament parlant, això no és normal però és cert.

Cal felicitar-lo, és un supervivent dins un mar de meduses. I quan anomeno medusa al votant espanyol no ho dic pas per insultar-lo, ho dic per què té un comportament similar (molesta si el toques però va on  porta la corrent i l’onada)

Partim d’una situació al·lucinant, el propi tresorer del PP  endega el ventilador per escampar la merda. Tot allò que era “vox populi” sembla ser corroborat. Això no ho atura ni la Justícia ni la Fiscalia –i ja coneixem ambdues institucions per on tomben-. La porqueria és deplorable. Sous en negre –delicte fiscal, no-, empreses que fan donatius –a canvi de què? -, un panorama deplorable, però més en un entorn de crisi econòmica severa que afecta gran nombre de famílies.

Qualsevol país de qualitat democràtica mitjana hauria vist un allau dimissions i probablement algú a la garjola. Us imagineu el tema a la Gran Bretanya, a EEUU o Alemanya.

Val a dir que Marino i la Sra Cospedal (poso lo de Sra per què cada dia que passa la vec més com una “agüela” de la Castella profunda) s’han esforçat per superar el tràngol, no ha sigut pas fàcil. Que consti que calia valor per enfrontar-se al Director del diari madrileny ElMundo, qui sembla que posa i treu caps polítics com qui es posa o treu un “corpinyo”.

I que han decidit Mariano i la Cospedal han tret el “cristo gros” –serà per què és temps de Festa Major- al carrer. S’han fixat en Gibraltar i com als millors westerns miren amb ulls penetrants als dirigents de la colònia britànica i amenacen. Fan ús de la Guàrdia Civil, faltaria més.  Això es diu “fer-se l’espanyol, ara be, no és nacionalisme espanyol –recordeu que no hi ha “nacionalistes” espanyols, això tant lleig sols ho tenim a províncies- .

No dic pas que a Gibraltar no passin coses que no haurien de passar –contraban, blanqueig de diner, etc- però no ve d’ahir i la solució no és pas polícia a la reixa, és més cosa de jutges i inspectors fiscals, sols cal que volteu pels ports esportius andalusos per veure com són farcits de iots amb bandera gibraltarenya, i voleu dir que tots pertanyen als súbdites de sa majestad anglesa?. El que dic és que no hi ha res de nou i que el que el tàndem ha muntat el xou  per sortir a la TV i la premsa com a defensors de la pàtria. A veure si el Trillo els hi prepara una lletania a l’estil “reconquesta de Pejeril” i acabem de riure del tot.

Però són uns patans i per tant potser en pagarem les conseqüències. Estem ofenent a un país que envia el 20% del turisme estranger a la península. I recordeu que el sector turístic és un dels pocs que contribueixen positivament a la nostra balança exterior.

Mariano i Cospedal, respecteu la voluntat dels Gibraltarenys si us plau. No us preocupeu, ja roda la pilota i la gent ja no parlarà més de Bàrcenes ni hòsties, són com les meduses si bufa llevant fort tots faran  cap a la platja i quedaran secs. Visca el futbol patri!!