ARRIBA A ESPANYA !!

Arriba? Millor dit, fa temps que és aquí. Aquest són alguns dels símptomes que t’ajuden a detectar aquest virus:

  • Ignora o desprecia tus sentimientos con frecuencia
  • Ridiculiza, insulta o desprecia a …………. en general
  • Te humilla, grita o insulta en privado o en público
  • Amenaza con hacerte daño a ti o a tu familia
  • Te ha agredido alguna vez físicamente
  • Te controla el dinero y toma las decisiones por ti
  • No expresas tus opiniones libremente por miedo a la reacción
  • Él revisa tu teléfono móvil y las redes sociales

En castellà, ja que són trets de de la web del Gobierno de Espanya, mireu aquí.

I tant dons, arriba a Espanya. Millor dit, ja és aquí. De fet penso que és consubstancial amb el pensament castellà. És una forma de tractar allò que t’envolta, des de la possessió i el poder, des de la força.

La breu història del imperi castellà ho corrobora. Tot ho ha tractat amb el mateix “tacte i amor”. Sols cal fer un repàs respecte com ha anat tancant el procés post-colonial. Penseu com va sortir la grandiosa Espanya dels països sudamericans, amb colofó cubà. Com va sortir de Filipines, Marroc i Sàhara. Que diferent dels anglosaxons, no?

La base és el DOMINI. Sota el pensament de que l’entorn en que conviu li pertany gosa prendre les decisions i no entén que el dominat no sigui feliç. No estigui content de formar part del tot Castellà.

Però de què parlem? De masclisme i violència de gènere o de poder colonial i no assumpció de la llibertat dels pobles ha decidir el seu futur?

No hi ha tanta distància entre una cosa i l’altre, fins i tot en gravetat del dany a les víctimes. De fet resultats similars són conseqüència d’actes d’igual naturalesa. Intolerància a la diferència, intolerància a la llibertat dels altres, domini i poder. N’estic fart de fastigosos masclistes i fastigosos nacionalistes espanyols, dels primers per voler imposar la seva voluntat a les dones que els han  deixat, els segons per voler imposar el seu govern als pobles que volen i poden ser lliures. Ambdós per amenaçar, coaccionar i agredir a qui poc o res vol saber d’ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.