RODRÍGUEZ-YBARRA NO HA INSULTAT AL PRESIDENT MAS

Durant la darrera setmana hem vist molts comentaris a rel de les declaracions fetes a ANTENA3 i poc afortunades de Juan-Carlos RODRÍGUEZ IBARRA referides al President de Catalunya Artur MAS. Podeu seguir alguns dels comentaris publicats a diaris com laVanguardia, Ara, o LaVozdeGalícia.  Curiosament la premsa del foro no n’ha parlat gaire, s’ha centrat en la comparació en que Joan Tardà,  vinculat a ERC ha fet del propi Rodríguez amb el genocida Milosevic, podeu llegir article de Intereconomia .

 

Però lamentablement, en aquest joc dels despropòsits en que s’ha convertit la Espanya en crisis, penso que Juan-Carlos no ha insultat pas a l’Artur Mas.

 

Insultar requereix un cert grau de possibilisme, en el que és real o en els atributs. Quan insultem algú li atribuïm característiques o atributs que no té pero podria tenir. I sembla prou obvi que la característica comú de Hitler, Mussolini i Francisco Franco era la de ser assassins de persones, moltes indefenses. La característica comú dels tres dictadors feixistes fou el dany causat al seu poble, als pobles veïns i a la humanitat sencera. Dany moral i físic, fins a la exterminació.  És fals que Artur MAS tingui cap semblança amb els tres dictadors.

 

Per tant, que li puc recriminar doncs a Juan-Carlos RODRÍGUEZ IBARRA?, penso en dues crítiques a fer:

  1. Juan-Carlos, t’has deixat l’assassí i feixista Francisco FRANCO BAHAMONTES, encara Generalíssimo de les Espanyes, de forma voluntària o ha sigut un lapsus mental producte de l’entronització del dictador a l’altar del nacionalisme espanyol. És molt clar que els tres estan plenament relacionats, fins i tot eren “col·legues”. No recordes que l’aviació de Mussolini bombardejava sistemàticament la població civil catalana per fer content a Franco, has oblidat que l’aviació de Hitler feia pràctiques de tir a Guernika?. Segurament tampoc recordes que Hitler va fer capturar al President electe de Catalunya Sr COMPANYS i el va fer a mans de Franco per que fos afusellat. El teu lapsus deu ser semblant al que pateixen els teus companys de PSOE quan aproven les subvencions per la Fundació Francisco Franco, que conserva la memòria del general – més que conservar la moldeja fins aconseguir la santificació de mans del Papa Rouco-Varela – potser.
  2. T’has oblidat els milions de morts que van causar aquests dictadors. Un mínim respecte al poble jueu o gitano seria suficient per que no fessis política amb el nom d’aquests assassins dictadors. Però si no guardes cap respecte per jueus i gitanos, com sembla tradició del nacionalisme catòlic ranci espanyol, pots pensar també en els pobles europeus que van deixar milions de vides per aturar-los.

Em queden ara ganes de parlar de tu. De la teva vida dedicada a la política. De tants anys de partit, seguits de 24 a la presidència d’Extremadura, tancats amb un càrrec vitalici irrellevant. Com no, un càrrec merescut i necessari per aquell qui no sap fer res més que viure del “cuento”. Ets un inútil, un autèntic inútil. Sense tu el món senzillament seria millor ja que la teva vida passa i no has aportat res a les persones que t’envolten. Fins i tot a la teva estimada Extremadura, la qual surt de la teva direcció igual que hi entra, dependent i hipotecada a Madrid. Amb un poble sotmès al subsidi i amb insuficient autoestima com per créixer junt als veïns. Un poble cohesionat en la lluita contra l’enemic extern –els catalans-, ets un autèntic líder bananer. Digne de novel·la del Garcia Màrquez dels 60 del segle passat.

I si algú pensa que has fet quelcom per Extremadura, valdria la pena que investigués a fons alguna “consejera” vinculada a la creació d’indústria i les activitats de la seva parella. No sigui que descobrim subvencions per creació de llocs de treball amb poc èxit finalista (vaja, que no van servir per la seva finalitat).